Drog vagy alkohol?

Drog vagy alkohol?

 

Indul az újabb Vitatér sorozat, mely a fesztiválszezonhoz kapcsolódóan a tudatmódosítókról és az azokkal kapcsolatos fogyasztási szokásokról szól. Te mihez nyúlsz ha bulizol? Vagy csak ha lazítani kívánsz? Pohár, vagy cigi, vagy valami más?

Magyarországon csupán csak a lakosság 10%-a absztinens, 10% az alkoholfüggő, a maradék 80% a két véglet közötti skálán osztozik. Mit gondolsz, Te hova tartozol?

Miért iszunk? Te láttad gyerekkorodban a szüleidet inni? Hallottad valaha, hogy inni nem szabad, hogy egészségtelen? És azt, hogy ne drogozz, mert a drog rossz? És ugyanaz az ember, aki ezt mondta neked, szerinted volt már részeg valaha? Láttál már füves hippiket összeverekedni a kocsmában, vagy otthon családot terrorizálni?

Mit gondolsz, miért fontos, hogy lehessen legálisan pálinkát főzni? És azt elképzelted már, hogy ha az ország miniszterelnökének a kedvenc itala mondjuk a máktea lenne, akkor mi lenne? Mi történne akkor, ha két kisfröccs megivásával bűnösökké, büntethetőkké válnánk? Jogunkban áll vagy sem azt tenni a tudatunkkal, testünkkel, amit csak akarunk?

Te is találtál már eldobott fecskendőt a parkban, és gondoltál rá, hogy milyen rossz lenne, ha mondjuk ezt egy kisgyerek találná meg? Mit tennél, hogy a jelenség elkerülhető legyen? Hogyan védenéd meg társaid, gyereked, barátod a parti drogoktól? Meg kell őket védeni egyáltalán?

Szerinted az alkohol természetes velejárója életünknek? És a drog szükséges jó, vagy rossz?

Az események részletes programjával, helyszíneivel és időpontjaival hamarosan jelentkezzünk, addig is kezdődjön a vita, szóljatok hozzá!

A fotó megtalálható a fortepan.hu-n. A kép a Creative Commons – Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alá tartozik.